dimecres, 10 de setembre del 2008

Ja hi som

Han passat els primers dies de curs, aquells que les famílies desconeixen. Són la cuina de l'escola on es preparen totes els ingredients necessaris per tal que aquesta es pugui presentar en societat el primer die de curs real: el dia que els alumnes tornen a trepitjar les aules amb renovades il·lusions i amb les motxilles ben plenes dels llibres nous.

I què fem els mestres aquests dies ? Primer de tot moltes i moltes reunions per prendre decisions del què farem. Com més decisions prenguem aquests primers dies millor funcionaran les coses al llarg de tot l'any. Planifiquem les línies generals per les que s'ha de transcórrer les diferents activitats que desenvoluparem al llarg de tot el curs. Organitzem els nous horaris. Donem a conèixer l'escola i la seva dinàmica de treball a les noves incorporacions a la plantilla. Posem a punt les aules i els diferents espais del centre.

I ara ja som a les portes de l'inici del nou curs, tan sols, resta ultimar els darrers detalls el divendres d'un curs que vindrà marcat pel tràmit parlamentari de la nova Llei d'Educació de Catalunya i les polèmiques que aquesta comportarà. Esperem que el resultat final pagui la pena.

Un dels temes del que es parla molt i d'això ja fa temps, és la del canvi del calendari escolar. Acabi com acabi el possible nou calendari escolar haurà de tenir en compte deixar aquest temps tan necessari, i a vegades poc valorat, per tal que els mestres amb la tranquil·litat que suposa no tenir el brogit del alumnes a les aules pugui posar a punt tota la maquinària imprescindible pel bon funcionament del nou curs escolar. 


Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...