dimecres, 17 de novembre del 2010

Ara si, ara no, ara si, ara no, ...

Aquest és el curs del nou calendari escolar que com a grans novetats inclou:

1.- Inici una setmana abans

2.- La anomenada setmana blanca al mig del segon trimestre

3.- La supressió de la jornada continuada.

Els dos primers punts no es veuen massa clars a les escoles, però el que realment molesta és la supressió de la jornada continuada que provoca que un bon nombre de centres educatius prenguin la decisió de no organitzar sortides pedagògiques i colònies amb diferents matisos segons cada Claustre.

És una decisió difícil però són molts els centres que la tiren endavant. I ara als dos mesos de l'inici del curs el Departament en unes declaracions a la premsa, i sense informar oficialment als centres, com ja acostuma sent habitual, torna on estava i els centres podrem demanar de nou de la jornada intensiva.

A les escoles s'havien elaborat els plans anuals, programacions i pressupost amb la nova realitat i ara ens tocara refer-ho tot amb el curs començat. No tenim tota la informació del que se'ns demanarà per poder sol·licitar la jornada continuada però si és cert el que s'explica a la premsa haurem de córrer a refer tota la planificació de sortides, trucar i concretar dates a diferents llocs, explicar-ho a les famílies, ... Ja se sap fent i desfent aprenent l'aprenent.

Tot plegat és un desgavell. Qui ens pot assegurar que d'aquí uns mesos no es tornarà a canviar la decisió ? Quantes hores s'han perdut a les escoles darrera d'aquest tema ? Reunions de cicle, de claustre i de consell escolar. I ara hi haurem de tornar. Potser ja n'hi a prou de tants canvis i improvisacions. Només demanem al Departament que ens deixi treballar tranquils i no afegeix més dificultat a la nostra feina.

Darrerament quan encara no s'ha paït un canvi, ja en tenim un altre al damunt. Qui serà el proper ?

 

 

 

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...