divendres, 2 de febrer del 2007

Tres novetats

Ha finalitzat el primer mes del segon trimestre i amb aquest hem arribat a la meitat d’aquest curs. Al llarg d’aquest mes de gener, a part de que els pintors estan acabant la seva feina i han desaparegut definitivament de la segona planta, s’han produït tres novetats de les que m’agradaria fer esment, i de les que probablement més endavant escriure més extensament:

1.- Hem iniciat l’activitat que anomenem tutors de lectura. A cada alumne de sisè hem assignat un o dos alumnes de primer que són els seus alumnes de lectura. Hi dediquem mitja hora quinzenal, en que els alumnes tutors llegeixen un llibre adient als seus aprenents i després els hi fan llegir en veu alta.  

2.- Aprofitant que aquest curs després de cinc cursos en els que no havia estat possible gaudim d’una hora de desdoblament de grup per impartir l’anglès als grups de cicle superior, he recuperat els English Corners.

3.- En un grup de 6è hi ha una alumna amb sordesa pregona, això no li ha impedit fins ara seguir una escolaritat normal. Utilitza un audiòfon en una orella i té un implant a l’altra el que li permet gaudir d’una audició força correcta quan pot veure al seu interlocutor. Aquesta setmana a proposta del CREDA hem introduït una FM. Els professors quan entrem a la classe ens pengem un micròfon com els dels presentadors de la televisió que mitjançant un sistema FM fa que l’alumna ens pugui escoltar molt millor. Quelcom que podia semblar molt estrany ho he incorporat a la dinàmica de la classe amb plena normalitat i la noia ens diu que ara ens escolta molt millor, sobre tot, l’anglès que és segurament l’àrea que li presenta més dificultats.

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...