divendres, 10 de març del 2006

Sempre igual

Quan acaba el curs i fem la memòria cada any constatem que hi ha un moment de l’any, una o dues setmanes, en el que s’acumulen moltes sortides. I sempre ens proposem que això el proper curs no ens passarà.

Arriba setembre i planifiquem les sortides pedagògiques del curs, distribuint bé les dates. Per diferents motius, sempre en resten algunes amb data per concretar. I aleshores, a meitat de curs es precipiten els esdeveniments i en poc temps se n’han de fer moltes.

Aquesta setmana que acaba avui, teníem programada una sortida d’educació viària a la Policia Municipal (que per cert, va anar molt bé), però com s’apropa el període de matriculació, aquesta tarda mateix hem anat a visitar un IES.

La propera setmana no teníem cap sortida planificada, però al final el dimecres al matí anirem a la biblioteca de la ciutat i a la tarda visitarem l’altre IES que ens correspon per zona. La visita a la biblioteca ens l’havien denegat en principi, però després d’insistir ens han donat aquesta data sense cap possibilitat de canviar-la i com ens semblava molt interessant que els alumnes coneguin aquest equipament hi anirem. Aprofitarem també la sortida per utilitzar el transport públic.

Les sortides pedagògiques acostumen a ser profitoses per l’aprenentatge dels alumnes, però quan aquestes són molt seguides trenquen el ritme de les classes, i en alguns moments donen una certa sensació de caos i desordre, en el que tant els alumnes com nosaltres no sabem exactament que és el que ens toca fer. D’alguna manera enyorem el retorn a la rutina diària.

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...