dissabte, 9 de setembre del 2006

A contrarellotge

L’inici del curs fins el dia en el que comencen els alumnes és una carrera a contrarellotge per tenir-ho tot a punt.
El primer dia és el retrobament amb els companys i amb els projectes pel nou curs que varen quedar tancats en les memòries. A l’arribada a l’escola, mentre s’espera el primer claustre i entre les salutacions dels que arriben, es fan els grups de sempre a la sala de profes: els nous tots junts en un racó tot esperant a saber com els anirà, els homes també tots junts en un altre racó i les dones saludant a tothom i anant de grup en grup.

Un cop s’inicia el primer claustre tot comença a prendre cos. Ja és hora de posar-se a treballar i fer memòria d’on havíem deixat les coses a l’acabar el curs. Una posterior reunió de cicle dóna el tret de sortida definitiu del curs.

Després d’aquest primer dia que tan sols serveix per posar-se en marxa, han vingut quatre dies ben frenètics moltes vegades amb la sensació de que el dia 12 no seria possible tenir-ho tot a punt per poder començar. Això acostuma a passar aquests primers dies, però sempre s’aconsegueix arribar a aquest dia sense massa entrebancs.

De nou, aquest estiu hi hagut obres a l’escola i a més aquests dies ens han arribat alguns dels materials que havíem demanat.

Són uns dies de posar les coses a lloc, i prendre les decisions imprescindibles per arribar a aquest primer dia. Una part important del divendres la varem dedicar a canviar mobiliari de lloc. En alguns moments més que mestres semblaven personal d’una empresa de mudances. Sort que ens ho agafem amb humor, però la veritat és que moltes vegades els mestres acabem fent una mica de tot.

Finalment aquesta cursa contrarellotge ha acabat i el dimarts rebrem els alumnes amb un munt de dies per endavant per aprendre plegats.

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...