dilluns, 8 d’octubre del 2007

I demà colònies

Demà marxo tres dies de colònies a l’alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar amb els alumnes de cinquè. Anem a treballar la prehistòria. No és la primera vegada. Ens agraden, els alumnes en gaudeixen molt i aquesta és la raó que any rere any repetim. Aquesta serà la quarta vegada.

Però quantes vegades he anat de colònies ? Això ja és molt més difícil de saber. La primera vegada va ser a principis dels 80. Tot era ben diferent: dos grups de setè, al voltant de 70 alumnes i només anàvem jo i el televisiu franciscà Carlos Fuentes. El lloc, el convent franciscà de La Bisbal de l’Empordà.

Totes les activitats les organitzàvem nosaltres. No teníem cap monitor que ens ajudés. El centre d’interès eren les eleccions. Estàvem a la darrera setmana de campanya i els alumnes s’havien organitzat en partits polítics amb els seus programes, els seus caps de llista i els seus cartells electorals. I per les nits ho passàvem d’allò més amb jocs de pistes per tot el poble de la Bisbal.

Després al llarg d’uns anys, amb un altre Carles, el Belmonte, anàrem a Queralbs també al primer trimestre. Allà hi havia dos centres d’interès: l’edat medieval (amb sopar d’època inclòs) i els esports d’aventura (rappel, excursions fins a Coma de Vaca, visites a alguna cova, ...). Tot continuava organitzat per nosaltres i sense l’ajuda de monitors. A les nits amb un grup d’alumnes editàvem un full amb notícies de les colònies.

I encara més. No anàvem en autocar que resultava massa car. Per arribar a La Bisbal primer era el tren i amb transbordament inclòs a Montcada i Reixac i autobús de línia. I a Queralbs anàvem en tren fins a Ribes de Freser i caminant per la carretera fins a l’alberg dels Maristes de Queralbs.  

A principis dels 90 tot va començar a canviar. Demà anirem tranquil·lament en autocar i a l’alberg de la Torre Ametller ens esperen uns monitors que organitzen totes les activitats de les gaudirem aquests dies. 

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...