dimarts, 29 de maig del 2007

Jornada tècnica del Wordpress

Avui m’ha tocat assistit a la jornada tècnica sobre el wordpress. Feia temps que no anava a cap d’aquestes jornades i no han canviat massa les coses, inclosos alguns problemes amb la connexió a la xarxa. La formació presencial en TiC que organitza el Departament sempre se’m fa massa llarga. Crec que menys temps seria suficient.

Després d’unes informacions prèvies que sempre serveixen per trencar el gel, la primera part de la jornada ha estat força útil, però com sempre la part pràctica és innecessària i massa perllongada en el temps. Serà que sóc molt autodidacta i un cop conec on puc trobar la informació la resta ja correspon a cadascú perdre el temps davant la pantalla de l’ordinador tot provant segons els interessos particulars.

També com sempre em sobta que alguns mestres formats en les TIC (tots eren coordinadors d’aula) trobin tantes dificultats en algunes de les coses que s’expliquen en aquestes jornades.

La jornada tenien per objectiu presentar el wordpress com una nova eina per fer i utilitzar blocs als centres. Malgrat que aquest curs a l’escola hem posat a prova els blocs amb els alumnes de sisè no acabo de trobar quines són les seves utilitats pedagògiques. Val a dir que es tractava d’una simple prova i no tenien uns objectius clars, excepte el simple fet d’observar com funcionava i el grau de participació dels alumnes.

De fet un cop acabat el curs haurem de fer-ne una valoració i planificar-ho millor pel proper curs, però crec que possiblement per l’escola són molt més útils totes les eines que ofereix la intranet de centre que no pas els blocs encara que en principi mai s’ha de descartar res.

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...