dimecres, 23 de maig del 2007

Calendari escolar

Ja fa uns dies que ha sortit el calendari escolar pel proper curs. De nou tornarem a començar el 12 de setembre i amb una setmana haurem d’organitzar l’escola per rebre els alumnes el primer dia de classe. Tot seran presses. En canvi acabarem el 19 de juny. Crec que serà el curs en que les classes acabaran més aviat que mai. I aleshores els mestres disposarem de gairebé dues setmanes per tancar el curs, fer les valoracions i començar a preparar el següent curs.

No em sembla massa raonable. Quan realment es necessita més temps són els primer dies de preparació i no a final de curs. Al principi hi ha més ganes de posar-se a la feina i es pot comptar amb tota la plantilla que ha d’afrontar el nou curs al complert i a ple rendiment.

En canvi, al juny un cop els alumnes ja són a casa, el que hi ha és cansament i ganes és d’acabar definitivament. Es pot argumentar que es pot aprofitar el temps per deixar coses a punt pel setembre, però no és tan fàcil en escoles no hi ha mai la seguretat de quina serà la plantilla exacte pel proper curs, amb mestres que ja saben que el proper curs no estaran a l’escola, d’altres més pendents de preparar les oposicions, amb places que s’hauran de cobrir al setembre.

Però ja fa uns anys que el Departament s’ha entestat a fer-ho així, tot omplint-se la boca sobre la conciliació de la vida familiar i vida laboral. No crec que aquest calendari sigui de gran ajuda. El nombre de dies lectius són els mateixos i les famílies tenen els mateixos problemes si comencem el 12 i acabem el 19 que si comencem el 15 i acabem el 22. I això darrer seria més raonable pel bon funcionament dels centres. Però darrerament ja ens tenen acostumats a aquest tipus de decisions per quedar bé amb les famílies i amb l’electorat i amb poca preocupació per la realitat dels centres.


Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...