dissabte, 31 de gener del 2009

Els blocs educatius engresquen als alumnes

Sóc un ferm defensor de la utilització de les TIC a l'aula com una eina habitual. I entre les diferents possibilitats que ofereix considero que els blocs ofereixen moltes possibilitats d'interès, sobre tot, si es troben activitats que engresquin.

Feia temps que tractava de posar en marxa un mena de concurs on line (“Who is who”) amb els alumnes de sisè, però els dos o tres intents en cursos anteriors, un fins i tot, a través del Messenger no havien reeixit. Pocs alumnes hi participaven i aviat abandonaven. Finalment aquest curs ha arrencat amb força i ja en portem 4. Es tracta que endevinin el personatge amagat amb preguntes fetes correctament en anglès. Participar i construir bones preguntes en anglès els hi dóna punts i establim un rànquing. Al principi tenien dificultats amb la correcció gramatical de les preguntes però han anat millorant. A mesura
que hem trobat problemes amb les normes les hem anat perfeccionant fins arribar a consolidar-les. De 50 alumnes hi participen una vintena de forma regular i necessiten entre 60 i 90 preguntes fins arribar a la solució.

Aprofitant que aquesta activitat funcionava en el bloc de sisè, en el de cinquè vaig idear una activitat similar (What animal is it?) en el que com és evident del que es tracta amb preguntes correctes en anglès és d'endevinar l'animal. En aquest curs ja en portem dues i també amb força interès i participació per part d'un grup d'alumnes.

Aquesta setmana he iniciat una nova activitat amb aquest mateix model. Els alumnes han pensat un animal i han treballat en la seva descripció, però sense desvetllar el seu nom. Un cop corregit l'escrit del animal secret, graven la descripció amb l'Audacity i la resta de companys han de tractar de saber quin animal és. L'hem anomenat The secret animal. Ja veurem con anirà.

De fet mentre continuïn la bona participació en aquest tipus d'activitats tinc pensat oferint aquesta mena d'exercicis com una forma diferent d'aprendre i posar en pràctica el seu coneixements d'anglès.

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...