dilluns, 16 de febrer del 2009

No saben seure

Serà l'edat o serà que les generacions canvien ? Aquest any no paro de recriminar als alumnes que estan mal asseguts. És una constant. Potser abans no m'hi fixava tant. No ho sé, però ara és un continuu.

El professorat ja sabem que no disposem del millor mobiliari del món per evitar les males postures dels alumnes, però és important ja que han de passar moltes hores asseguts a les aules al llarg del dia que ho facin de la millor manera possible, per minimitzar en el possible les desviacions de columna que el estar mal assegut pot provocar amb el temps.

Però a l'aula hi ha ben pocs alumnes que mantingui una postura adient.

Entre els que no seuen bé en trobem de diferents tipus:
  1. Els alumnes que sempre col·loquen una cama sota l'altra
  2. Els que es posen de genolls o amb les cames creuades a la cadira, com si fossin un indi. Aquests acostumen a ser alumnes petits.
  3. Els que sembla que estiguin al sofà de casa, amb el cos el més estirat i horitzontal possible, cercadors constant de la màxima comoditat.
  4. Els que posen el cos massa endavant i molt a prop de la taula, sense recolzar l'esquena en els respatller de la cadira.
  5. Els que inclinen la cadira enrere tot aixecant les potes del davant sense que toquin al terra. A vagades s'inclinen tant que pot resultar perillós ja que poden caure d'esquena.
Quan el professor fa el discurs de la importància de seure bé veus que aviat la majoria es recol·loca. La teoria la saben però la seva pràctica quotidiana és deficitària.
 
Alguns a base d'insistir cada cop passen més temps asseguts en una postura correcta, però d'altres no hi ha manera.

El més probable és que passar tantes hores en aquestes postures tan incorrectes s'acabi pagant de gran amb mals d'esquena.Què hi podem fer ? A tots us passa el mateix en les vostres aules ? Algú ha trobat algun remei ?




Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...