diumenge, 2 d’abril del 2006

No anem bé

Dins del programa de la Diputació de Barcelona Conèixer els Parcs Naturals, dijous passat varem anar d’excursió al Montcau, amb dos grups de sisè.

Cada cop que fem una excursió hem de recordar la llista d’objectes prohibits: mòbil, mp3, jocs electrònics, etc. Si no ho féssim així les excursions s’acabarien convertint en una gran fira d’objectes per d’alguna manera demostrar qui en té més i de més sofisticació. Amb tot hi això no és evitable que en lloc d’aigua portin tota mena de refrescs, malgrat la recomanació seriosa de que el millor per beure a les excursions és l’aigua. També són inevitables les bosses amb gormanderies de tot tipus. I també cada cop són més freqüents les càmeres de fotos digitals. Hi ha molts alumnes que en porten i no paren al llarg de tot el dia de fer fotos i fotos sense cap tipus de sentit. De fet per alguns sembla que aquest és l’únic objectiu de l’excursió.

Està clar que aquesta generació que puja està atrapada pel virus del consumisme desenfrenat i sense sentit.

Aquestes excursions de caminar per la muntanya serveixen, entre altres coses, per poder escoltar les converses que els alumnes mantenen entre ells. Un alumne que properament farà anys està preparant la festa de celebració d’aniversari. Ja té decidida la llista dels amics i amigues que vol invitar. Però també ha decidit quin regal vol rebre: una de les darreres novetats de consola. No sé pas exactament què és, ja que aquest és un món desconegut per a mi. Un regal pel que hem esbrinat costa més de 200 €. Vol que entre tots els convidats a la festa posin una quantitat de diners per poder fer-li el regal desitjat.

A on hem arribat ? Aviat en les festes d’aniversari infantils es farà una llista de regals com en els casament. Està clar que no anem bé.

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...