divendres, 14 de març del 2008

Diada de l’escriptor

D’alguna manera hem avançat el Sant Jordi. Ha estat absoluta casualitat. Ahir al matí van venir a l’escola dos escriptors catalans prou coneguts.

Primer ha estat l’Emili Teixidor el que ha vingut a parlar amb els alumnes de sisè que havien llegit un munt dels seus llibres. No tenien un llibre de lectura obligatòria. Simplement els hi presentem tots els llibres de l’escriptor explicant una mica el seu tema i la seva dificultat i poden escollir segons els seus interessos. Ha estat una sessió interessant farcida de preguntes i complicitats entre el veterà escriptors i els seus novells lectors.

I quan marxava l’Emili, s’ha creuat al vestíbul amb l’Antoni Dalmases. S’han saludat efusivament. L’Antoni venia a parlar amb els alumnes de cinquè que havien llegint “El bescompte minvant”. Ha parlat de com és l’ofici d’escriptor, d’on surten les idees, en que està treballant en aquests moments, i també els ha animat a escriure les seves pròpies històries, simplement per divertir-se.


Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...