dimecres, 10 d’octubre del 2012

Fart del ministre Wert

El ministre Wert és una mina per a tertulians i mitjans de comunicació. Encara no havia acabat d'escriure sobre la primera grossa que va dir que avui mateix n'ha dit una segona. Realment ens té ben distrets.

Fa pocs dies va afirmar amb contundència i sense cap vergonya de que hi ha evidències que relacionen l'augment de l'independentisme amb el sistema educatiu. Realment m'agradaria que expliqui on són aquestes evidències. ¿Vol dir potser que tots els que vam sortir amb les estelades l'11 de setembre ho vam fer com a conseqüència del pervers i nefast sistema educatiu català?

Tinc molts dubtes que això sigui així. És inevitable que un mestre, com a persona que és, exerceixi una influència en els seus alumnes, ja que a part d'ensenyar els mestres fins i tot, sense voler transmeten unes actituds i uns valors. Però d'aquí a dir que el sistema educatiu català està al darrera de l'augment de l'independentisme hi ha un abisme.

Un exemple ben clar és l'escola religiosa i franquista que vam rebre tots els que ja tenim una edat, en unes classes presidides per la creu, i la foto del dos lladres als costats. Una educació on el català estava prohibit i amb Formació del Espirítu Nacional i Religió a dojo. I per sort els que vam sortir d'aquelles aules que pretenien ser uniformadores som ben diversos. Tanta influència no deuen tenir les aules malgrat les seves malèfiques intencions. Si no ho va aconseguir la dictadura, com es pot pensar que ho aconsegueix l'escola catalana rodejada de cultura castellana per tots els costats.

En l'alumnat de l'escola catalana actual hi trobem de tot: alumnes catalanistes, i espanyolistes i malgrat els ministres i consellers aquestes diferències hi conviuen prou bé. Pot ser viuríem molt millor sense ministre d'Educació i al mateix temps ens estalviaríem un sou que bona falta ens fa. Podríem dedicar aquests diners a beques.

La xarxa va plena d'opinions d'aquest ministre. Al menys ha aconseguit que es parli d'ell:

Quina #wertgonya per Jordi Roca

Un ministre d’educació que ha perdut la xaveta per Joan Lladonet

Wert i la Història per Xavier Diez

El ministro Wert españolea sin rubor ni talento per Lluís Foix

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...