dilluns, 21 de gener del 2008

Portàtils a l’aula

Fa un parell de mesos que a l’escola hem comprat uns quants portàtils per poder treballar amb els alumnes a l’aula.
El fet de poder disposar d’ells facilita molt la utilització de les TIC de manera habitual a les classes. Ara són poques les sessions en les que d’una manera o una altra l’ordinador no intervingui. Aquesta setmana he realitzat tres activitats amb ells:

1.- Els alumnes de cinquè a l’acabar cada una de les unitats han d’escriure un petit text seguint un model que hem practicat a bastament i que d’alguna manera els obligui a cercar alguna informació. Fins ara aquest treball el podien presentar de diferents maneres, en paper per penjar al tauler de la classe o en portar-ho en un fitxer per penjar-ho a la web de l’escola. Aquesta vegada un cop recollida la informació necessària han elaborat el treball a classe i l’han penjat al bloc de l’aula.

2.- Els de sisè estan fent una webquest en la que han de cercar informació de com viatjarien a Londres i que voldrien visitar en aquest suposat viatge. Un cop recollida tota la informació han de presentar-ho en un Powerpoint.

3.- Fins ara quan fèiem audiovisuals amb els alumnes tot s’acabava amb gravacions de petites historietes. Mai era possible poder ensenyar a muntar les imatges. Ho acabàvem fent els profes. Ara amb els portàtils a l’aula poden muntar el que prèviament han gravat, i veuen segurament la part més interessant de l’elaboració de qualsevol audiovisual.

Sense els portàtils tot això era molt més difícil, per no dir pràcticament impossible ja que cada grup classe només comptava amb una sessió de mig grup a l’aula informàtica, en el millor dels casos quinzenal. Aquesta és massa petita per encabir tot el grup. Ara tota la classe pot treballar amb els ordinadors al mateix moment sense sortir de la classe. Només cal anar a buscar-los i amb un moment estan tots engrescats treballant.

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...