dimecres, 30 de maig del 2007

No anem bé

La Direcció Territorial del Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament havia convocat per avui a tots els Caps d’Estudis dels centres de Primària de la zona i a dos coordinadors de cicle de cada un dels centres a una jornada amb el títol de “Educació per competències: del currículum a l’aula”. S’anunciava com una jornada per divulgar el nou currículum que començarà a desplegar-se als centres el proper curs.

La convocatòria era a les 9.30 i allà s’han anat aplegant un bon grup de mestres disposats i disposades a escoltar el que ens explicarien. Com és habitual en aquest tipus d’actes s’han començat amb puntualitat catalana a les 9.45. El programa que ens han lliurat no prometia pas un matí massa interessant i així ha estat. Poques novetats han exposat els diferents ponents. De fet gairebé tot el que deien ja era conegut.

No entenc com a aquestes alçades de curs amb la feina que hi ha a les escoles es poden convocar a tres mestres de cada centre tot un matí per pràcticament no fer cap nova aportació. Tampoc puc entendre com a finals del mes de maig el currículum que s’ha d’aplicar a cicle inicial encara està per publicar oficialment.

Fa temps que el Departament d’Educació m’està decebent i molt. Tinc la impressió de que no saben exactament cap a on va i de retruc tots plegats no sabem massa cap a on hem d’anar. A les escoles fem el que podem, però malgrat els meus esforços no acabo d’entendre massa ni al Departament ni a la societat en general cap a on volen que ens encaminem. Anem sobrevivint al dia a dia, fent la nostra feina el millor que podem, però sense saber si és realment això el que hem de fer. Detectem el que no funciona i tractem de posar-hi remei, però realment anem pel bon camí.

I finalment només m’ha faltat llegir el post d’avui de la bitàcola de Xavier Diez: “Perspectives de col·lapse” Si és cert el que diu seguirem patint per uns quants anys més.


Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...