dijous, 23 de febrer del 2006

Hem fet el cim!

Aquesta setmana és una setmana especial a l’escola. Malgrat que aquest curs hem reduït la celebració del Carnestoltes a la mínima expressió degut a que ens prenia molt temps de classe, la setmana de classes ha quedat només en tres dies efectius.

Avui per celebrar el Dijous Gras hem anat tot el dia d’excursió amb els alumnes de cinquè i sisè. És una excursió pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obach.

Al voltant d’aquesta sortida treballem un dossier. Comencem des de l’àrea de català amb la lectura de la llegenda del drac de Sant Llorenç. Cada alumne disposa d’un mapa escala 1/25000 de la zona amb corbes de nivell amb una equidistància de 100 metres. Amb aquest mapa a cinquè han elaborat una maqueta. Marquem els rius, les carreteres, els cims més importants i el recorregut que farem. Cerquen les distàncies que hi ha entre les diferents parades que farem, així com les alçades. Això els serveix per elaborar un perfil de la sortida. Tot aquest treball el fan en grups de 4 alumnes amb nois i noies de les diferents classes.

Al llarg del recorregut a més de caminar, queixar-se perquè estan molt cansats, gaudir del paisatge, cada grup ha de recollir algunes dades i fer algunes observacions que demà al matí posarem en comú.

Alguns anys ens hem vist obligats a ajornar el dia de la sortida, però avui ens ha fet molt bon temps, ni fred, ni calor, i malgrat portar al voltant de 90 alumnes hem pogut anar a un ritme força bo sense tenir que fer aturades excessives per esperar als alumnes més lents.

Estem satisfets de com ha anat i els nois i noies han pogut conèixer en directe i de ben a prop la muntanya més emblemàtica del nostre entorn, coneguda popularment com La Mola. Heu de pensar que tenim la sort de poder gaudir cada dia de la visió de la mateixa des de les finestres de les classes.

Ara ja podran dir que ha estat, allà dalt. Per a molts ha estat el seu primer cim.

Bye, bye Cambray.

  Ja fa uns dies de la notícia de la destitució de Josep González Cambray de la conselleria d’Educació. Ara ja estic jubilat, però he trebal...